Lipské jarní slavnosti

24.04.2017 11:06

Pozvánka zde

Lipské slavnosti se uskuteční v sobotu 6. května 2017 v Lípě u Havlíčkova Brodu. Hlavní hudební program zahájí v 13:00 hodin dechová kapela Vysočinka z Humpolce. Poté následuje vystoupení dětské sekce folklorního souboru Kalamajka. Na letošních lipských slavnostech vystoupí také od 16:30 hodin František Nedvěd s kapelou Tie break a představí pořad, který je průřezem těch nejlepších písní z vydaných alb, včetně písní, které zpíval a hrával se svým bratrem Janem. O další zábavu se až do pozdních nočních hodin postará kapela Rose band, mixem dechovek a tanečních písní.

„Pro návštěvníky je také připravena historická vesnice nebo vystoupení šermířů a mušketýrů.  Zajímavostí bude jistě také workoutová exhibice, kdy skupina mladíků z Ostravy představí cvičení vlastní vahou na mobilních hrazdách“ říká starosta obce Lípa Jiří Kunc.

Pro děti pořadatelé připravili tvořivé dílny, skákací hrad, historický kolotoč a různé soutěže. Již tradičně bude na Lipských slavnostech také klaun PUPA, který si po celé odpoledne bude s dětmi hrát. Dále se návštěvníci mohou svést po Lípě kočárem taženými párem koní. „Vesnický jarmark nabídne množství řemeslných výrobků a bohaté občerstvení. Velký zájem bývá o chleba s čerstvým máslem, které si sami můžete zkusit utlouct v dřevěné ruční máselnici. Součástí slavností je výstava „Šikovné ruce“, kde si můžete prohlédnout a případně zakoupit výrobky našich obyvatel a zapojit se do bodování soutěže v pečení“, upřesňuje za pořadatele Marta Vencovská.

 

Slavnosti se konají v sobotu 6. 5. 2017 od 13:00 – 23:00 v prostorách areálu TJ Sokol Lípa. Vstupné je dobrovolné.

Pořadatelem akce je Obec Lípa ve spolupráci s místními spolky.

Více informací na ww.obeclipa.webnode.cz.

 

Marta Vencovská

608 640 399