SENIOR FEST 2017

27.06.2017 07:36

Nedělní odpoledne s dechovkou v Šejdorfském mlýně

 

V neděli 9. července se uskuteční již VI. ročník sousedského setkání s názvem Senior FEST 2017. Akce se uskuteční v příjemném prostředí areálu Šejdorfského mlýna v obci Okrouhlička, kde od 15 hodin bude hrát k poslechu a k tanci dechová kapela Božejáci.

V rámci doprovodného programu si mohou návštěvníci nechat změřit krevní tlak, utlouct máslo v dřevěné máselnici nebo prohlédnout výstavy. Na jedné z výstav si mohou návštěvníci prohlédnout úžasná výtvarná díla dětí ze základních škol v regionu z ekologické soutěže „Matka Země“. K vidění bude i putovní výstava rukodělných výrobků, která vznikla v rámci projektu „S nůší do světa řemesel“.

Již tradičně druhá prázdninová neděle patří v Okrouhličce Božejákům. Našim cílem je připravit příjemné prostředí pro setkávání lidí z okolí, kteří se již tak často nemají příležitost potkávat a popovídat si. V našem Sdružení Vrchovina spolupracuje 13 obcí, o kterých se také můžete něco dozvědět na jedné z výstav.

Na letošním SENIOR FESTU budeme sbírat víčka pro Natálku z Úsobí. Natálce jsou 2 roky a po velmi těžkém startu do života je z ní milá a usměvavá holčička. I přes špatnou prognózu svůj boj o život vyhrála a bojuje dál, i když s DMO, spasticitou, užívá léky na epilepsii, nemluví, sama nesedí a nechodí. Pomáhá jí cvičení, a proto se snažíme sehnat dostatek finančních prostředků na zajištění rehabilitačních pomůcek, rehabilitaci a na hipoterapii. Děkujeme všem, kteří s sebou přinesou víčka pro Natálku.

Akci pořádají Spolek TILIA a obce zapojené do Sdružení Vrchovina v rámci realizace MA21 v projektu „Spolupráce na Vysočině“, který je finančně podpořen Krajem Vysočina.